Kennelträffar

Valpträff 3 Juli 2011

Den 3:e juli hade vi valpträff. Vi började med teori om valpens utveckling och om hur man lär in nya saker på bästa sett! Sedan fortsatte vi med träning bla sitt, ligg och koppelträning. Alla var jätteduktiga :)

Valparna blev ganska snabbt trötta så då grillade vi korv och hade teori om labradoren och jaktapportering. När valparna sovit en stund gick vi ut i skogen och jag visade jaktapportering med Dundra. Efter detta fick valparna prova att apportera dummie alla tyckte det var jättekul :)

Vi hade en härlig dag med fint väder och nu ser jag framemot att få följa dessa underbara valpars utveckling, nästa träff blir till hösten!

Bilderna från träffen hittar ni här!

 

Valpträff 29-30 oktober 2011

Denna valpträff varade i dagarna två. Valparna hade nu blivit ca 7 månader livliga och fulla av härlig energi!

Vi började helgen med fika och lite teori om inlärning mm. Sen åt vi lunch tillsammans och efter den gick vi ut och tränade vardagslydnad såsom koppel, hälsa fint, inkallning mm. Vi avslutade dagen med ett teoripass om "Retrievern som apportör" och fika! Nästa morgon började vi ute med retrieveranpssad problemlösning ex. hämta dummie i en labyrint av kompostgaller, hitta fågel under hink, få ram bollen under en lastpall mm. Detta var jättekul att se hur deras apporterande egenskaper finns där även fast alla inte har tränat apportering! Och hur olika individer löser samma problem fast på olika sätt! Efter detta fikade vi och Ingela hade utställningsteori som åtföljdes av utställningsträning ute! Sedan vankades det lunch som min snälla mamma serverade hela helgen :) Efter lunchen hade vi apporteringsträning där vi lade tonvikten på stadga, passivitet och samarbete!

Alla hundar, hussar och mattar var jätteduktiga och jag vill verkligen tacka alla för en jättetrevlig helg! Ser redan framemot nästa gång vi ses! Nedan hittar ni bilder från helgen!

Bilderna från träffen här!

 


Kennelträff 20 april 2013

 

Denna soliga men ack så blåsiga dag hade vi "Kennelmästerskap". Vi samlades kl 10 på planskolan i Friggesund och 6 st av 8 valpar kom! Vi började dagen med lite kaffe och prat! Sedan ägnade vi förmiddagen åt att träna tillsammans på vardagslydnadssaker såsom koppel, inkallning, apportering mm.

Till lunch grillade vi hamburgare, åt korv, pratade och hade mycket trevligt!

Efter lunchen var det dax att utse årets "Kennelmästare 2013" ;)

Jag hade ordnat 5 stationer där man skulle samla poäng och den som skrapade ihop flest poäng totalt vann!

Station 1: Här skulle man med hunden i koppel dribbla en boll slalom mellan koner! (På tid)

Station 2: Apporteringsruta, Här skulle man under 1 min få hunden att hämta så många dummies som möjligt. Dummiesrna låg i en ruta några meter från hunden och föraren.

Station 3: Markeringar. Här fick man välja mellan tre olika svårighetsgrader på markeringar.
5,10,15 poäng man fick hämta två ggr var.

Station 4: Stanna kvar! Här fanns oxå tre svårighetsgrader att välja på.
5 p - lämna hunden inom synhåll i 30 sek
10 p - Lämna hunden utom synhåll i 20 sek
15 p - Lämna hunden inom synhåll fast med en boll som kommer rullandes framför hunden.


Sation 5: Inkallning på tid! Snabbast inkallningen fick högst poäng osv.


Det var otroligt roligt att se va duktiga alla är både hundar och förare och många skratt blev det :)

Låt mej nu presentera Årets Kennelmästare ...trumvirvel!...

"Vesslavikens Spexa" även kallad Axa och hennes förare Fanny Forsberg!

Stort Grattis :D

Till er andra som var henne hack i häl så vet jag att ni till nästa år ligger i hårdträning, så Fanny får ligga i för att försvara sin titel ;)

Bilder från träffen hittar ni här!

 

Kennelträff 2014

Då var årets kennelträff över och det var ju lika trevligt som vanligt! Denna gång var det många som tyvärr inte kunde komma och det var ju synd men så är det ibland :) Men vi var ett glatt gäng som samlades hemma hos oss på lördagen den 16/8.

Vi började med att åka ut i skogen till en liten vacker tjärn där jag visade hur man tränar jaktapportering och alla fick prova på efter sin förmåga. Boss är relativt nyopererad så han kunde bara göra vissa saker och valparna fick prova på lite valpövningar :)

Sedan åkte vi hem till oss och grillade hamburgare pratade och hade trevligt!

Efter lunch började allvaret...det var dags för KENNELMÄSTERSKAP! ;)
Även i år var det stationer baserade på retrieverns ursprungliga arbetsegenskaper och problemlösning. Alla var jätteduktiga och det är så kul att se att även de små helt otränade vaparna på 4 månader fixade alla stationer.

1. Markering i olika svårighetsgrader
2. Kringla av kompostgaller där en dummie kastades i mitten och hundarna skulle ta sig in och ut.3. Kråka under en av tre hinkar - hundarna skulle lokalisera kråkan, välta hinken och gärna apportera den.
4. Slalom dribblandes en fotboll - på tid!
5. Inkallning - lååång på tid!

Bilderna från förmiddagens jaktträning går tyvärr inte att ladda upp :(
Bilderna från eftermiddagens kennelmästerskap hittar ni här!

 

 

 Årets Kennelmästare 2014 är: Saara & Signe Vesslavikens Mygla!
                                             Grattis!!!

 

 

Kennelträff 2015

 

Årets kennelträff var den 3 oktober på Järvsöbrukshundklubb. Vi hade fantastiskt soligt höstväder och uppslutningen var bra. Vi började dagen med Agility. Fanny Forsberg med Axa gick instruerade oss och alla fick träna på allt från tunnlar, hopp och balansgång! Efter detta pass bröt vi för lunch och kaffe. Efter lunchen fortsatte vi med ett pass Rallylydnad och även nu hade vi Fanny som instruktör. Alla ekipage skötte sig jättebra!

Sedan var det dax för årets Kennelmäterskap 2015! Detta år var grenarna just agility, rallylydnad och inkallning och allt detta gick på tid!

Det var en jämn kamp men snabbast och stiligast var ändå Tonje & Yatzy "Vesslavikens lovely black Sapphire"! GRATTIS! :) Bilder hittar ni här!