Om Oss

Jag & DundraJag heter Josefin Mattsson och bor på en gård i Bjuråker, med min familj. Den mänskliga delen av familjen består av mej, min man Tobias, våra barn Emmy och Hannes. Våra djur är labradoren Dundra, katten Tiger och Izzie och kaninerna Stampe & Bella. I år har har familjen utökats med tre hästar och de är shettisen Jasmin, Dartmoooreponnyn Britney & halvblodet Lillan!

Mitt hundintresse började när jag och min lillasyster lyckades tjata till oss vår familjehund "Elton John", en Liten Münsterländer. Vi gjorde det fel som de flesta familjer gör när de skaffar sin första hund, går efter utseendet, inte efter användningsområdet! Jag lärde honom allt jag kunde, rulla runt, sitta fint, hoppa hinder, vacker tass osv. Jag/vi glömde uppenbarligen de viktigare delarna som koppelträning, ensamhetsträning, socialisering mm. Eftersom en Münsterländer är en smart hund som kräver mycket engagemang och ett riktigt jobb så lärde han sig även egna "konster" så som att öppna låsta dörrar och rymma till löptikar! När vi köpte honom så  visste vi i alla fall att det var en fågelhund och eftersom min pappa jagar så fick han självklart jaga. Elton blev hela 16 år men är sedan oktober 2009 i hundhimlen.

På hösten år 2003 skaffade jag min första egna hund. Jag funderade länge och väl på olika raser men fastnade sedan för labradoren och köpte "Splash of Water's Apple Tea" kallad Nikki. Nikki var en urgullig tik, hon var lugn och sansad med mycket "will to please". Och som alla labradorer så älskade hon allt och alla, svansen slutade aldrig att vifta! Tack vare mina vänner Henry och Eva Karlsson i Hybo introducerades jag i jaktapporteringens värld, och där är jag fast! Jaktapportering är det roligaste jag vet men vi tränar även annat som rapport, viltspår, klicker mm. Den 24 novemer 2013, 10 år gammal gick hon vidare till hundhimlen <3 Hon är mycket saknad!

Det var när jag insåg hur roligt labradorer tycker det är att apportera, att få göra det dom så länge avlats till, som jag bestämde jag mej för att ta jägarexamen. Det var jättekul att läsa och det är fantastiskt roligt att vara med på riktig fågeljakt, det tycker både jag och hundarna!

Jag är utbildad hundinstruktör via Hundens Hus och jag använder mig av positiv förstärkning när jag tränar hund. När tid finns håller jag kurser i bla. vardagslydnad, jaktapportering och valpkurser!

Till vardags arbetar jag halvtid med administrationen i min mans entreprenadmaskinfirma och halvtid som djurvårdare med utökad kompetens på Delsbo Veterinärpraktik. Denna kombination av jobb passar mej alldeles utmärkt.

År 2006/2007 försökte jag para Nikki men det gick tyvärr inte. Lite besviken blev jag över att inte få valp efter Nikki men jag bestämde mej för att inte nedslås av detta så jag beställde en ny valp och i mars 2008 hämtade vi hem lilla Sångfågelns Cornelia. Jag tänkte först kalla henne Cornelia men vi märkte snabbt att namnet inte var rätt, hon var och är en Dundra! Dundra är nu vuxen och hon börjar visa sina kvalitéer mer och mer! Hon älskar att jobba tillsammans med mej och är glatt med på allt!

Våren år 2011 hade jag äntligen min första valpkull! "Sångfågelns Cornelia", Dundra parades med "Northlines Beauty of Bath", Laban och det blev 8 små underbara valpar!

 

Utbildningar: